Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

luni, 29 iunie 2009

Interdictii in Emiratele Arabe Unite

Dubaiul este un oras islamic, desi sunt foarte binevoitori fata de turisti si deschisi, trebuie ca turistii sau cei rezidenti ( si aici ma refer in special la cei de alta religie care nu au destule cunostinte despre Islam) sa respecte regulile si legile locale.



1. Nu aveti voie sa aduceti alcool in tara, reviste si DVD cu caracter erotic. Alcoolul e foarte scump (1 pahar de vin bun francez poate ajunge si la 20-25$), se serveste doar in restaurante care au licenta, deobicei sunt restaurantele pe care le frecventeaza in mare parte turistii.


2. E interzis sa fii beat in public - risti cu inchisoarea si expulzarea din tara.


3. Traficul cu droguri si prostitutia sunt interzise ( cu toate ca se mai zaresc din cand in cand la colturile strazii chinezoaice,rusoaice...etc).


4. Fumatul este permis doar in locurile special amenajate.


5. E interzis de a arunca gunoi pe jos - amenda ajunge la 600 usd.


6. E interzis de a fotografia femeie locale fara acordul acestora (ele evident niciodata nu v-or da acordul), cum le deosebim pe femeile locale? Poarta abaya (acea imbracaminte neagra lunga islamica din matase naturala deobicei) si in dependenta de gradul religiei acopera parul cu shayla (acel voal negru) sau si fata cu niqab (se vad numai ochii) femeile musulmane straine deobicei poarta si alte culori nu doar negru.


7. E interzis de a atinge femeile localince sau a da mina cu ele.


8. Tinutul de mana in public este permis dar nu si gesturi tandre sau sarutari,in mod special pentru cei necasatoriti.


9. In Sharjah oamenii sunt sfatuiti sa nu poarte haine f decoltate sau scurte. Este bine sa tineti cont de acest sfat si in Dubai sau alte orase ale Emiratelor Arabe.


10. Pe plaja este permis costumul de baie insa acesta trebuie sa fie cat mai decent. Bikinii, topless sunt clar interzise.


11. Barbatii nu au voie sa poarte imbracaminte feminina in public.Aceasta se pedepseste cu amenda si dosar penal.


12. Petrecerile in public ale turistilor sunt atent monitorizate datorita consumului mare de alcool si al comportamentului inadecvat.


13 . Este interzis de a minca in public ziua in perioada Ramadanului - Ramadanul e postul pe care il tin musulmanii timp de o luna, dureaza o luna, in acest timp de la rasaritul soarelui nu se permite a se minca,a se bea nimic,a avea relatii intime...pana la apusul soarelui. Musulmanii il respecta, nu cer sa-l respecte si cei crestini, dar pentru solidaritate e interzis de a minca in public, deci o puteti face la hoteluri doar sau acasa unde locuiti si nu se permite ca femeile a se afisa intr-o imbracaminte indecenta pe strada in timpul postului ziua (fuste scurte,bluze cu mineci scurte,maieruti,....etc) si nu se permite a se fuma in public (deci iarasi o sa o faceti undeva ascunsi in casa).



14. Introducerea obiectelor obsecene in tara ( fie prin curierat fie la intrare in tara ) este strict interzisa.


2 comentarii:

Anonim spunea...

Interesant, nu stiam ca au atatea interdictii .Este o tara foarte frumoasa

Anonim spunea...

DA asa este au foarte multe interdictii , si ar mai fi una pe care nu am vazut-o mentionata mai sus , nu ai voi sa faci poze in benzinarii risti o pedeapsa cu inchisoarea.Cat despre plaja nu cunosc noi am fost pe plaja hotelului unde am fost cazati. Jebel alli

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin