Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

duminică, 23 august 2009

Ramadanul in Emiratele Arabe Unite



CE TREBUIE SA STITI DESPRE RAMADANUL PETRECUT IN EMIRATE:

-Iftarul este masa luata imediat dupa apunerea soarelui in plin post al Ramadanului. Se aprinde falacara la anuntarea terminarii postului pe ziua respective, exista unul si in Al Safa Park Jumeirah.
- Iftarul nu este masa copioasa cu multe sortimente de mancare – traditional , se serveau curmale si apa. Mai tarziu pe seara devine o masa festiva cu numeraose ferluri de mancare alaturi de familie si prieteni
- Moscheile ofera masa de Iftar gratuita pentru cei care au mai putine priveilegii in societate, pentru musulmani si chaiar nemusulmani. Aceste mese sunt sponsorizate din actele de caritate ale musulmanilor de rand, comapnii sau de anumite personae.Abu Dhabi Grand Mosque detine cea mai mare masa de Iftar avand in vedere si marimea moscheii.
- Multe hoteluri vor avea amenajate corturi speciale in perioada Ramadanului , la masa de Iftar avand meniuri complexe cu preturi speciale.
- In unele Emirate Sheicii le ofera celor detinuti din inchisori prima zi a Ramadanului,libera pentru a o petrece in sanul familiei.
- Cele mai multe birouri si companii de stat sunt inchise ziua. Masa de Iftar este in jur de ora 19:00 – 19:30 depinnzand de timpul cand Ramadanul va pica lunari si de pozitia solara , atunci cand soarele apune.
- Activitatile comerciale in aceasta luna a Ramadanului tind sa-si reduca puterea de lucuru si au intarzieri.
- Majoritatea cafenelelor si retaurantelor vor fi inchise pe zi, dar isi vor extinde orele de lucru seara.Aceasta nu se aplica insa la restaurantele aflate in interiorul hotelelor unde detin si facilitate externe ca barurui sau piscine , dar protejate de vederea publica.
- Pe plaji sunt amenajate corturi arabesti care le ofera clientilor sai shsisha ( narghilea ) si meniul special de Ramadan. Un mare numar de mancaruri arabesti vor fi prezente pe mese.In tot Dubaiul se gasesc corturile arabesti pline de oameni care se bucura de masa Iftarului ( terminarea postului in ziua respective ) in fiecare seara . Serile Ramadanul inseamna veselie si petrecere ,iar cei de alte nationalitati sunt invitati de asemenea sa ia parte la aceste mese.
- Unele fast fooduri, si restaurante din marile hoteluri sau malluri vor putea totusi avea ore de lucru si in cursul zilei, dar numai pentru take away ( a lua acasa mancarea )
- Supermarketurile au program ziua, si cateodata isi vor exintinde orele de lucru pana la miezul noptii.
- Mallurile sunt deschise ziua , iar seara se extend inca una doua ore .
- In barurile din hoteluri care sunt deschise, patronii sau managerii vor intreba la intrare religia fiecarei personae care intra, iar daca este musulman se refuza intrarea. Formatiile si muzica tare sunt restricitionate la fel ca si dansul.. Barurile din Abu Dhabi pot fi inchise, pe cand in Ras Al Khaimah pot fi deschise. In Sharjah nu exista baruri.
- Orice stare de ebrietate sau incalcare a normelor raportat la alcol, va fi mult mai probabil tratat mai sever in luna Ramadanului si este posibil ca cel care incalca normele sa fie pedepsit cu inchisoarea pana la terminarea Ramadanului.
- Muzica din masini trebuie ascultata in surdina, nu se accepta volumul dat tare la muzica , in special cand sunt moschei prin imprejurimi , fiind considerat un gest de lipsa de respect, iar daca politia va auzi muzica cu siguranta vor avea ceva de obeictat. De asemnea in luna Ramadanului numarul accidentelor va creste datorita faptului ca se conduce in graba de a se ajunge in timp acasa .
- Cand se ia un taxi sau cand doriti sa va duceti intr-un loc, evitati in a iesi pe starzi inainte de apusul soarelui , soferul daca este musulman si este prin in traffic in orele de rugaciune, vor opri masinile si isi vor scoate covorasele de rugaciune – insemnad ca va trebui sa asteptati in masina pana termina de rugat.
- Este un trafic infernal, din cauza ca multe famillii tind a iesi in oras.
- Pentru femei, evitati imbracamintea indecenta, daca se poate sa puneti ceva care sa va acopere umerii si picioarele , si evitati in a injura , a vorbi osbcen sau a tipa in locurile publice,deoarece pentru cei care postesc sunt considerate gesturi jignitoare .
- De asemenea barbatii care postec nu vor vorbi cu femei si vice versa , san u uitam ca este Ramadan si ca trebuie sa fim pe cat se poate de buni !

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin