Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

miercuri, 12 august 2009

Islamul si sarbatorile in Emiratele Arabe Unite


Emiratele Arabe Unite s-au infiintat in anul 1971 ca si rezultat din unificarea a celor sapte emirate Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah si Umm al-Qaiwain care de asemnea si-au dezvoltat propria cultura in decursul anilor.
Ca si cultura araba, joaca un rol foarte important in progresul material si dezvlotarea unei industrii vitale ca cel al turismului, deci este esential in a intelege cultura Emiratelor Arabe Unite.

In jur de 62% din populatie este de religie Islamica asadar cultura Emiratelor Arabe Unite este influentata de Legile Islamice si traditii.
Toleranta este o valoare liberala cu care Emiaratele se mandresc. Multe biserici, temple hinduse si alte lacase culte exista in Emirate.
Comunitatile existente asiatice si europene au influentat domeniul hotelier si educativ , ajutand la transfrormarea tarii intr-una mult mai liberala.
Marea majoritate a localnicilor sunt suniti , in timp ce o mica parte sunt shiiti.
Comunitatile hinduse si crestine fac marea parte din emigrantii prezenti pe acest taram.
Constitutia provizorie adoptata la 2 Decembrie 1971 s-a facut permanenta in anul 1996. Articolul 7 declara Islamul ca religie a celor sapte emirate , iar Shariyah este sursa principala a Legislatiei.


Zilele libere :
- Anul Nou
- Eid Al Fitr ( sarbatoarea de dupa o luna de post al Ramadanului )
- Eid Al Adha ( sarbatoarea sacrificiului )
- Anoul Nou Islamic
- Ashoora ( sarbatoarea de doliu in special sarbatorita de shiiti )
- Ziua de nastere a Profetului Mohammad ( saw)
- Lailat Al Miraj ( noaptea calatoriei )
- Ziua Nationala a Emiratelor Arabe Unite 2 Decembrie

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin