Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

duminică, 26 iulie 2009

Casatoria traditionala in Emiratele Arabe Unite


Ca o principala traditie, stabilirea datei cununiei marcheaza inceputul pregatirilor miresei pentru nunta sa.
De asemnea si mirelui ii este cunoscut faptul ca odata cu stabilirea datei pentru casatorie in care se semneaza un contract, si el la randul lui va trebui sa suporte o serie de prgatiri , dar ceva mai putine Ca traditie, mireasa va fi unsa cu toate sortimentele de esente de parfumuri arabesti scumpe, din cap pana in picioare.
Corpul ei va fi curatat cu crème si uleiuri speciale de corp, iar mainile si picioarele vor fi decorate cu henna ( pentru aceasta exista o seara speciala numita si Seara Hennei in care toate femeile din casa miresei, surori, prietene, mame….se strang pentru aceasta noapte speciala canta si danseaza impreuna ) , iar parul ii va fi spalat cu extract de ambra si iasomie.


Ea va fi servita numai cu cele mai bune preparate culinare, iar prietenele ei vor gati special pentru ea.
Traditia spune ca mireasa trebuie sa stea deprate de ochii mirelui pentru 40 de zile , si numai membrii familiei sale au dreptul de a o vedea.. Ea va trebui sa stea sa se odihneasca in tot acest timp pentru a arata cat mai bine la nunta sa.
Bucati de materiale din matase, bijuterii de aur, parfumuri si alte lucuri necesare sunt prezentate de mire , din care ea isi va alege dota casatoriei numita Addahbia.


De obicei festivitatile incep cu o saptamana inaintea nuntii. In acea saptamana membrii ambelor familli isi arata bucuri aprin dans, muzica, muzica traditionala fiind neplipsita de la acest eveniment.


Alta traditie mai este kohl-ul sau tusul pentru ochi.Mireasa ca si celelate femeii le place ca ochii lor sa arate bine, sa-si defineasca frumusetea aproape la orice ocazie.In Emiratele Arabe Unite kohl –ul este un element principal care este folosit de generatii si inca preferat printre localnice si este recunoscut ca si un ingredient benefic pentru ochi.


Seara pentru femei si seara pentru barbati face parte din traditie , desi diferite zone din tara pot avea mici diferente in sarbatorirea si obiceiurile traditionale , dar in general aceste sunt peste tot la fel .
Guvernul incurajeaza casatoriile intre sexe de aceeasi nationalitate oferindu-le plata intregii ceremonii plus cheltuielile pentru pregatiri , in acest fel incurajand rata natalitatii si descurajand localnicii barbati in a se casatori cu femei straine de alta nationalitate.
Nu demult s-a voatat si legea care interzice casatoriile intre doi parteneri de nationalitati diferite, pentru a spori numarul casatoriilor intre emiratezi si emirateze.


1 comentarii:

Mihaela spunea...

superbe traditii! M-au fascinat de multi ani!!!!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin