Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

joi, 2 iulie 2009

Camila – un dar de la Allah pt beduiniBeduinii adora sa spuna ca Allah(Dumnezeu) a fost drept,deoarece le-a dat idealul


Arbore de desert, dar El si-a mai aratat generozitatea oferindu-le de asemenea si camila.
Acest animal nu este numai superb dar este potrivit pentru mediul din desert asa cum este palimerul , dar acesta asigura, de asemenea, aproape toate nevoile proprietarului sau.
Camila ofera triburilor locale mobiliatea.Ei o pot calari la razboi,la gradina lor de curmali,la un magazine aflat la mare distanta,sau pt distractie cum ar fi cursele de camile traditionale.
Ei pot sa incarce camilele sale si sa le ia intr-o caravana pe teren, in cazul in care nici o alta sursa de transport ar putea trece.De multe ori camila este sursa lor de lapte si produse derivate din acesta au fost aproape singura sursa de proteine pentru intreaga familie de luni de zile in sir, apoi intr-o zi de sarbatoare, pentru a sarbatori o nunta sau la sosirea unui oaspete o camila va fi sacrificata de catre un barbat pt a furniza carne.
Emiritenii te vor tenta si cu delicatesa locala - laptele de camila, care insa are un gust mult diferit de laptele cu care sintem noi obisnuiti. Usor sarat, el este, in general, prea putin pe placul europenilor.

a putin civilizate. Ori daca nu esti atent, sa fii aruncat de pe cocoasa, intrucit camila, care sta asezata cind te urci in sa, se ridica intii pe picioarele din spate, iar apoi, brusc, si pe cele din fata, catapultindu-te pe spate daca nu te tii bine de minere.
Dupa emotiile safariului motorizat, treci la alt tip de transport, mult mai putin periculos: calaritul pe camile, unde risti eventual doar sa fii scuipat, daca enervezi animalul, care are astfel de deprinderi prea putin civilizate.
Ori daca nu esti atent, sa fii aruncat de pe cocoasa, intrucit camila, care sta asezata cind te urci in sa, se ridica intii pe picioarele din spate, iar apoi, brusc, si pe cele din fata, catapultindu-te pe spate daca nu te tii bine de minere.
Camila a fost folosita pentru a ascunde bagajele si alte ustensile utile de bucatarie, in timp ce unele dintre articolele de imbracaminte exterioara au fost tesute de la parul camilei.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin