Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

duminică, 26 iulie 2009

Teste pre-maritale recomandate casatoriilor intre veri

Pentru a intelege mai bine despre copii rezultati din cuplurile dintre veri,ar putea constitui baza descoperirilor de cercetari genetice. Potrivit expertlor, 45 la suta din casatoriile populatiei arabe ale Emiratelor Arabe Unite,este intre veri.
Dr Christopher A. Walsh, profesor de Neurologie la Scoala de Medicina Harvard a declarat ca Institutia casatoriilor intre veri nu trebuie sa fie dezbatuta ca etica, ci ca o platforma pentru cercetarea tulburarilor genetice.
Casatoria intre veri este un femomen foarte raspandit.Sansele ca acel cuplu ar putea avea copii cu defecte de nastere sunt doar 2% .Cu toate acestea,exista 98% sanse ca acei copii sa fie la fel de sanatosi , de asemenea, a spus Dr.Walsh.
Mutatia genetica este o schimbare in materialul genetic al unui individ.
In cele doua tipuri de mutatie genetica, mutatia genei inerente depinde daca parintii sunt veri.
”Este recomandabil ca indivizii sa faca testele inainte de a da nastere copiilor,pentru a se asigura ca nou nascutii nu vor nici o copie a mutatiei de la fiecare parinte, care ar putea provoca tulburari” Aceste studii sunt considerate ca o fiind o cauza de ingrijorare a multor parinti.
”Noi nu recunoastem ca ar putea fi un risc mai mare,dar femeile mai in varsta au de asemenea un risc de concepere a copiilor cu defecte de nastere. Cu toate acestea, nu ar trebui sa fie vazut ca un factor de descurajare a casatoriilor intre veri.Ar trebui sa fie vazut ca un avantaj genetic pentru a gasi cauzele mutatiei, caci altfel nu putem” a subliniat el.
Fundatia de Cercetare Harvard Dubai, lansat in anul 2006 , sprijina cercetarea in randul tinerilor oameni de stiinta, de a gasi solutii la unele dintre cele mai presante probleme medicale. “Aceasta cercetare va fi o contributie unica, nu numai in regiune, dar si in lume.
Noi am colaborat cu Universitatea Al Ain pentru mai multe studii si colaboram constant si cu comunitatea locala in aceasta privinta”, a spus el.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin