Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

miercuri, 26 august 2009

Cafeaua si ceaiul



Daca nu ar fi fost pentru arabi, nu ar mai fi existat Starbucks-ul, latteurile si altele, deoarece se spune ca de fapt cafeaua isi are originile din Etiopia si a fost transportata pana in Arabia inainte de a ajunge in Europa.
Cand sunteti in Emiratele Arabe Unite, in special in scop de afaceri, cafeaua ca si ceaiul va vor fi oferite in birouri cat si in casele arabilor.
Refuzul este considerat un gest urat, deplasat , deoarece traditia beduina de a oferi cafea sau ceai este un simbol al ospitalitatii.
Cafeaua se serveste in cani extreme de mici numite “finjaan” (similara cu ceasca de expreso ), si tinuta in ibircul traditional numit “dallah” care se lasa pe masa pentru a se servi direct musafirul sau este servit de gazda.

Dallah
Finjaan


Cafeua se numeste “ghahwa iar la prima degustare veti descoperi ca nu are deloc gustul cu care ne-am obisnuit a cafelei noastre, expresso sau nesscafe. In loc veti vedea ca difera fiind ceva mai amara , iar gustul minunatelor mirodenii resimtindu-se din plin in aceasta cafea traditionala. Cel mai probabil se va folosi cardamonul , dar si alte mirodenii.In trecut cardamonul era folosit in cafea intr-o canitate mult mai mare fata de ceea ce se foloseste azi. Acum cardamonul este folosit in cafea in canitati mult mai mici , doar pentru gust. Lapte nu veti vedea niciodata in cafeaua traditionala arabeasca.
Cafeaua arabeasca este mai slaba si mai deschisa la culoare fata de cafeaua turceasca.
Metodele de preparare a cafelei arabesti sunt cu totul diferite fata de alte metode : nu se filtreaza, nu se strecoara – doar se fierbe. Aceasta este diferenta care face cafeaua arabeasca intr-una aromata.
Unii folosesc “kazwah” ( un fel de craticioara de arama cu maner inalt ) foarte asemanator cu o cratita de gatit.
Englezii se asteapta ca ceaiul lor sa fie cu lapte. Arabii se asteapta ca ceaiul lor sa fie cu mult zahar.
Cand veti cere ceai, foarte probabil veti avea o cana goala alaturi de un ceainic pentru a vedea infuzia pachetului de ceai Lipton , lasat special pentru a-l scoate atata cat doriti sa fie de tare ceaiul. Acest fel de ceai care se serveste adesea ,se numeste “Sulemani”, si daca veti cere ceai sau “shay” aceasta veti obtine. Shay bil N’ana or Shay N’aana in mod obisnuit stiut sub numele de “ceai de menta” este servit cu o frunza proaspata de menta.
A fi invitat la “o cafea” inseamna a merge la Starbucks pentru un latte, la o cafenea unde se serveste shisha sau defapt la o cafenea traditionala.Aici cafeneaua este aceelasi lucru ca mersul in baruri sau discoteci pentru cei din vest.


----- TIPS -----
- A scutura ceasca inseamna ca ai terminat
- A nu scutura ceasca si a o da inapoi ospatarului, inseamna de fapt a mai umple inca odata ceasca.
- Folositi numai mana dreapta la mancat, la baut si la servit
- Cafea, inseamna “Cafea arabeasca”
- Cafeaua turceasca este cea groasa
- Nesscafe inseamna cafeaua americana
- Daca cereti nesscafe cu lapte, san u ramaneti surprinsi cand veti obtine 1 lapte condensat cu 3 lingurite de zahar
- Cateodata, dar nu mereu , curmale vor fi oferite alaturi de cafea
- Uneori veti fi serviti cu un pahar de apa alaturi de cafea
- Ceaiul este mai popular decat cafeaua

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin