Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

marți, 8 septembrie 2009

Limbajul gesturilor in lumea araba
Limbajul corpului in Emirate si printre arabi este complet diferit fata de populatia din vest.In Orientul Mijlociu conceptul de " spatiu privat " este putin cam "mic" ca in vest si poate putin vei simti ca spatiul personal iti este invadat.
Sunt foarte multe de discutat in acest aspect, dar voi incerca pe scurt sa fac o mica caracterizare a ceea ce nu trebuie facut si insemnatatea a unu anumit gest.

- Ai grija atunci cand intri in legatura cu o femeie , ai grija la felul cum te exprimi si cum te comporti ; fi sigur ca nu te holbezi sau initiezi un contact pshihic.

Mana pe inima - in prima faza pentru cei din vest , acest gest este folosit mai mult ca o expresie, pe cand la arabi acest gest inseamna respect si smerenie. Cateodata acest gest este combinat cu o usoara aplecare , care inseamna " Multumesc "

Scarpinatul barbiei - Scarpinatul sau tinutul barbiei sau a barbei indica faptul ca cineva se gandeste. Ar putea fi intelept din partea ta sa astepti pana acea persoana termina de gandit, inainte de a continua discutia, daca exista un moment de tacere.

Sarutatul- Sarutatul pe obraz intre prieteni de aceelsi este considerat normal si nu are nici o legatura cu homsexualitatea. Este un simbol al prieteniei si este obisnuit intre barbati.

Sarutul pe umar - Acesta este un alt fel de salut si este considerat un gest de respect. Este foarte folosit atunci cand un musulman se duce la Hajj ( pelerinajul la Makkah in Arabia Saudita)

Apucarea mainii - Tinutul manii pentru mai mult timp dupa ce s-a dat "noroc" este un gest de preietenie.

Imbratisarea - este foarte raspandita printre arabi, iar atunci cand un arab te imbratiseaza inseamna ca esti considerat un prieten credincios.

Refuzul atingerii - Daca un arab refuza a te atinge ( ex: a da mana cu tine...etc ) poate indica faptul ca nu esti considerat un om de incredere, sau poate neingrijit.

Holbatul in conversatie - Daca un arab te priveste fix in ochi atunci cand vorbesti, inseamna ca iti acorda toata atentia. Daca nu te priveste in ochi, atunci inseamna ca nu prea este interesat de ceea ce ii vorbesti. Retine aceasta si raspunde in aceelasi fel privindu-l drept in ochi.

Rontaitul degetelor - Daca un arab isi musca degetul drept, este un concept de a nu te place ca persoana, si este urmat de obicei de bombaneli si injuraturi.

Semnul foamei - Daca gestul de "foame" care este la noi cu mana pe piept este facut de un arab, inseamna ca esti considerat un mincinos.

Degetul pe nas - Aceasta inseamna ca o persoana intentioneaza a se ocupa de ceea ce ii vorbesti. Cateodata se mai pune degetul in barba sau cap ceea ce semnifica aceelsi lucru.

Cupa - Cand degetele sunt asezate unul in fata celuilatlt impreuna, formand un fel de "cupa" inseamna " Asteapta putin !" sau "Mai incet " - deobicei indica nerabdarea persoanei la viteza.

Plesnitura pe cap - Cand cineva isi palmuieste capul si in aceelasi timp "tataieste" inseamna NU sau indica faptul ca gresesti sau ca spui un neadevar.

Atingerea nasului - Vei vedea foarte des acest gest indeosebi printre arabii localnici emiratezi atingadu-si nasul de 3 ori si dandu-si noroc . Acesta este un salut traditional beduin.

Pocnitura din degete - acest gest facut cu mana dreapta inseamna a face semn cuiva pentru a se apropia sau a intra intr-o camera. Acest semn este probabil echivalent degetul folosit in vest si la noi pentru a chema pe cineva. Daca cumva te gandesti sa-l folosesti cand esti in Orientul Mijlociu, va trebui sa stii ca este considerat un gest nepoliticos.


0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin