Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

duminică, 21 iunie 2009

Despre Emiratele Arabe Unite




CULTURA
Image Normal
Islamul este religia oficiala ,iar araba este limba oficiala a Emiratelor Arabe Unite.Datinile si traditiile locale din Emiratele Arabe Unite este influentata in mare masura de aceasta religie. Cu toate acestea religia nu face UAE o societate "inchisa". Ea cauta sa promoveze cele mai bune din traditiile si obiceiurile sale, astfel incat natiunea devine vie si atractiva pentru toti oamenii. Majoritatea localnicilor sunt sunni.Comunitatile au scolile lor personale,sociale si culturale.Engleza,urdu/hindi si farsi sunt de asemenea vorbite in aceasta tara.Traditional,oamenii acestor tari sunt politicosi,amabili si prietenosi si chiar prea ospitalieri in lucrurile sociale si afaceri.Starinii,in special turistii si vizitatorii sunt tratati cu generozitate.Dar in acelasi mod se asteapta sa le fie respectate obiceiurile si in special practicarea religiei si a respecta legile acelor tinuturi.In timpul Ramadhanului,luna sfanta a postului,non-musulmanii sunt insarcinati de a se abtine de la a minca, a bea, a fuma in locurile publice intre orele de post.In Ramadhan oficial orele de lucru sunt reduse.Magazinele compenseaza pierderea afacerilor prin deschiderea lor pina noaptea tarziu.In cele doua Eid-uri (sarbatorile religioase) este perioada in care foarte multi calatoresc in starinatate pt vacanta.



COSTUMELE TRADITIONALE
Bastinasii, barbatii populari ai Peninsulei Arabe au forma distincta a costumelor.Ei poarta pe cap ca un turban numit "dishdasha"si o bucata neagra de funie incolacita pe nume "agal" tinand "ghutra" . Barbatii renumiti din familiile Sheikhilor de asemenea poarta deasupra "dishdashei" un fel de manta "abba" sau "bisht" marginita de o impletitura de aur.Poate fi alba sau neagra.Femeile din UAE sunt foarte aparte cand vine vorba de imbracaminte.In general se acopera din cap pina in picioare cu o manta numita "'abaya"


CURSELE DE CAMILE
Reflecatand la traditiile desertului,rolul camilei are o mare importanta.Pana si in timpurile vechi,camila era cea care cara oamenii peste deserturi,asigurandu-le in aceelasi timp lapte,carne si piele,in timp ce umerii ei erau folositi ca table pentru copii care studiau.Acum exista un echipament corespunzator din alte surse ca un fel de piele,dar multe famillii localnice inca le tin pt carne si lapte.Guvernul incurajeaza sa pastreze aceste traditii istorice oferindu-le suplimente.Camila va fi mai mult vazuta de vizitator,in perioada curselor de intrecere cu camile,tinut in diferite locatii ale tarii in lunile iernii,cand patronii din Emirate si restul Arabiei isi intrec armasarii lor unul fata de celalat.Festivalurile majore atrag sute de camile pt a concura castigul de mai multe sute de mii de dolari.Armasarul castigator va aduce peste un milion de dolari.Cursele de camile au devenit un sport spectaculos si popular.

CONCURSURI AMBARCATIUNI
O alta traditie care a luat viata in UAE si dandu-se o incurajare substantiala di partea Guvernului in forma atragatoare a castigului.Doua feluri de ambarcatiuni sunt folosite.Prima este ocupata de o singura pinza care prinde curentii pt a conduce vasul de lemn.Cateva dintre asemenea ambarcatiuni inoata pe valurile marii,pinza lor sclipind in razele soarelui,este unul dintre cele mai romantice privelisti vazute vreodata undeva.Celelate ambarcatiuni sunt ocupate de oameni,nu de pinze,o carmuiala de 20 de metrii sau mai mult.Dar cursele au loc numai cu ocazii speciale in timpul anului,ca sa comemoreze evenimente ca Zilele Nationale anuale, si au demonstrat o popularitate si atractivitate pt vizitatori,si in aceelasi timp tinand vii traditiile maritime ale UAE.

SOIMARITUL
Cel mai individual dintre sporturi este soimaritul,care isi are originile printre arabi cu multe secole in urma, si pierdut in negura timpului.Soimaritul de astazi nu este ca cel din timpuri cand oamenii UAE nu-l practicau ca pe un sport,ci mai mult ca o sursa de a-si asigura suplimentul zilnic,sau gustul bun al iepurelui,etc.Astazi este un sport pur si cel mai popular dintre cele mai joase tinuturi la cele mai inalte.Ca orice vanator,oamenii UAE sunt preocupati cu intelegerea si protectia ambiantei si a mediului si ca nu cumva cariera sa dispara.

MUZICA SI DANSUL TRADITIONAL
Muzica si dansul traditional sunt integrate in orice sarbatoare.Fiecare este asteptat sa se prezinte la orice ocazie vesela.Dansatoarele stau impreuna in linie sau cerc sau bat din palme pentru a acompania tamburinele de diferite marimi cu inele si clopotei anexate.Tobele sunt instrumentele cele mai importante a muzicii traditionale.Un cunoscut dans traditional al femeilor,este debitul fetelor tinere imbracate in portul lor traditional , caltinindu-si capul hipnotic cu miscari ondulatorii.Multe melodii faimoase sunt cantate special pt acel eveniment.Majoritatea muzica si versurile,in dialectul beduin,sunt compuse simplu.Casatoriile asigura cele mai populare dansuri traditionale.Grupul care executa dansul,vor face repetitii cu o saptamina inintea evenimetului.Majoritatea melodiilor de casatorie si dans sunt din originale locului,dar exista si cateva care au fost aduse de emigranti,care au luat amploare in folclorul UAE.La functiile asistate de cei inalti si vizitatorii altor state este executat un anume cantec si dans "Al - yalah".Acesta de fapt s-a dezvoltat dintr-un cantec de razboi care avea ca scop ridicarea moralului barbatesc.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Muzica arabă.. printre favoritele mele

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin