Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

luni, 22 noiembrie 2010

Lupta cu apatridia


Guvernul Emiratelor incalca in mod abuziv drepturile omului.
 Pe langa problema cetateniei femeilor casatorite cu un emiratez sau a acelora care traiesc in emirate de peste 26 ani si inca nu li s-a acordat dreptul la obtinerea cetateniei, o alta lege care incalca drepturile internationale ale omului exista in Emirate de peste cateva zeci de ani este aceea care se refera la persoanele apatride ( persoane fara cetetenie ). 
Aceste persoane considerate fara cetenie in Emirate, sunt acele persoane care mama este de nationalitate emirateza iar tatal avand o nationalitate diferita de cea a mamei. In Emirate ( si nu mumai in Emirate, ci si in alte state din Golf ), femeilor localnice le este interzisa casatoria cu un cetatean ce nu apartine aceleasi nationalitati, pedeapsa fiind inchisoarea si chiar in unele cazuri alungarea din tara de origine si retragerea cetateniei. Da..stiu suna ciudat, dar asta se intampla de ani buni. Am o prietena care trece prin asemenea clipe de groaza care se gandeste serios sa se mute din Emirate si sa emigreze spre Statele Unite pentru a avea o viata linistita alaturi de persoana iubita.
Revenind la subiect, guvernului nu ii scapa nici o sansa in a-si hartui proprii cetateni. Copilul rezultat dintr-o casatorie in care tatal este de o alta nationalitate fata de mama sa care este localnica, automat i se resping toate drepturile si nu i se acorda cetatenia, lasandu-l "orfan" de tara. 
Este strigator la cer si totusi nimeni nu are puterea de a schimba ceva ... Ma gandesc cu tristete cat de greu ii poate fi unei persoane nascute in Emirate, cu un parinte emiratez caruia i s-a incalcat dreptul la cetatenie care trebuie sa obtina viza numai pentru a trai in propria tara ! Sa nu mai aduc in discutie si penibila situatie in care  va fi pur si simplu "rupt" de societate neputand desfasurandu-si activitatile cotidiene ( servicii medicale, educatie, banci ..etc) caci guvernul limiteaza accesul acestor persoane.

Daca sunteti in aceasta situatie, sau cunoasteti persoane care se confrunta cu aceast eveniment trist,  va invit sa semnati petitia online. ( o gasiti aici )

2 comentarii:

spunea...

intr-adevar sunt legi stupide. care e ideea din spatele legii, aceea ca vor sa isi protejeze rasa? .. nimeni nu protesteaza?

Aliyah spunea...

si eu am auzit de toate prostiile astea :( e trist ce se intampla in cazurile astea...

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin