Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Henna neagra ataca sanatatea !


Am gasit ceva foarte interesant care dupa parerea mea persoanele care folosesc henna ( ca  mine de altfel ) pentru mani sau picioare ( vezi arhiva ) sa fie mai atente pe viitor ce fel de henna vor achizitiona.
Eu o folosesc numai pe cea de culoare galben spre verde ( si pentru par )  dar este bine de stiut si despre cea de culoare neagra care trebuie evitata .
Iata si articolul care m-a pus pe ganduri :

"Tatuajele temporare cu henna negara sunt periculoase pentru sanatate, avertizeaza medicii specialisti. Colorantii pe care ii contin solutia finala pot provoca reactii alergice grave. Sensibilitatea astfel dobandita este un proces  ireversibil si determina vulnerabilitatea organismului pentru toata viata."

Medicii specialisti in sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii atentioneaza asupra riscurilor la care se expun persoanele care se tatueaza cu acest produs. Colorantii adaugati plantei de henna, care dau culoarea neagra, pot cauza reactii alergice grave.
Simptomele apar dupa cateva zile si se manifesta prin mancarimi, roseata, pete, pustule sau chiar decolorarea permanenta a pielii si cicatrici. Utilizatorii pot dobandi o sensibilitate permanenta la aceste substante si pot dezvolta dermatita de contact alergica. In aceste cazuri, reactiile pot fi violente, cateodata necesitand interventie medicala de urgenta si chiar spitalizare. Aceste efecte se pot limita la zona tatuajului, la zona inconjuratoare sau se pot raspandi pe intreg corpul.
Oricine prezinta o reactie de iritare sau cu aparitie de pustule la o pata neagra de pe trup, trebuie sa mearga imediat la medic si sa spuna daca i s-a aplicat pe piele un tatuaj cu henna neagra. Trebuie retinut ca sensibilitatea si poli-sensibilitatea sunt procese ireversibile si determina vulnerabilitatea organismului pentru toata viata.
Începand cu anul 2008 Ministerul Sanatatii a avertizat populaia cu privire la posibilitatea aparitiei unor reactii adverse dupa utilizarea tatuajelor cu henna neagra. Comisia Europeana, alaturi de statele Uniunii Europene, au avertizat asupra riscurilor aplicarii de tatuaje temporare cu henna neagra si despre dificultatea de a controla circuitele de distribuire a produselor si locurile in care se aplica tatuajele.
Tatuajele cu henna neagra se practica si in România, ca şi in Europa, mai ales in timpul verii. Artistii care le practica migreaza de la un eveniment in aer liber la altul, in special in zonele frecventate de turisti. Tatuajele temporare cu henna neagra sunt cel mai frecvent oferite turistilor, adolescentilor, tinerilor, celor in vacanta pe plaje, in statiuni sau la targuri si sunt foarte populare, deoarece culoarea neagra place mai mult decat nuanta naturala a plantei henna.
Deoarece reactia alergica sub forma de pustule apare dupa 3 la 12 zile de la aplicare, majoritatea turistilor pleaca si nu revin in locul respectiv pentru a demonstra efectele negative produse de artisti. Exista astfel situatii in care artistii continua sa afecteze alti oameni, neconstientizand efectele grave pe care le provoaca.
Avsnd in vedere sezonalitatea fenomenului, Ministerul Sanatatii din Romania continua alaturi de de alte state europene aceasta campanie si trage un semnal de alarma asupra riscurilor la care se supun cei care utilizeaza tatuajele temporare cu henna neagra.
.
 sursa :money.ro

Chiar in vara anului trecut, in timp ce eram la o plimbare cu familia la Mamaia am observat aceste tarabe in care se aflau niste adolescenti care ofereau aceste tatuaje temporare cu henna in schimbul unei sume ( nu mai retin cat era ).
Probabil as fi trecut pe langa acestia ignorandu-i, dar ceea ce mi-a atras atentia a fost faptul ca in interiorul tarabei aveau atarnate niste hartii pe care erau desenate literele arabe ( care bineinteles nu erau scrise corect 100% ) si care ( spuneau ei ) ca iti pot oferi un tatuaj cu numele persoanei respective scris in limba araba .
Mi s-a parut aiurita de tot aceasta idee, dar uite ca lumea era dispusa sa incerce ceva nou si chiar pot spune ca aveau ceva "clienti".
Personal nu am folosit niciodata henna neagra, nu pentru faptul ca stiam despre efectele adverse, dar pur si simplu mereu s-a intamplat sa achizitionez numai de la o anumita marca numai din simplu motiv ca nu toate tipurile de henna prind pe parul meu, ci numai de la 2 marci care de altfel se gasesc destul de greu in Emirate, iar in Romania deloc.
Cea pentru maini este diferita de cea pe care o folosesc pentru par.


0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin