Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

vineri, 16 septembrie 2011

Greseli frecvente despre Emirate si populatie


Continuam cu sectiunea "Mituri" - GRESELI FRECVENTE 


1. Nu toata lumea are servitoare/sofer/bucatar/bona
2. Nu toata lumea castiga cate 10.000 $ pe luna - multi castiga chiar mai mult decat ar castiga in tara lor de origine, dar doar cei avansati pot avea un salariu bun.
3. Nu toti expatii si-au vandut casa si s-au mutat in Emirate numai pentru bani si trai mai bun, multi sunt aici pentru a se bucura de stilul de viata din Emirate.
4. Nu toti expatii sunt impotriva invatarii limbii arabe - multe persoane din vest stiu chiar sa vorbeasca fluent araba precum si un numar mare de persoane care invata .
5. Daca vezi pe cineva la volanul unei masini de 100.000 $, exista sansa ca acea persoana sa fie aruncata in datorii imense pentru achizitionarea acelei masini.
6. Nu orice expat planuieste sa bea in weekend in cluburi sau hoteluri pentru a avea un weekend "bun"
7. Nu toate femeile care poarta niqab ( valul pe fata ) sunt timide.
8. Nu toate localnicele emiratezele poarta 3abaya / shaylah ( 2% ) si nu toate femeile care poarta 3abaya / sheylah sunt emirateze.
9. La fel cum nu toti barbatii localnici emiratezi poarta kandoora / dishdasha si nu toti barbatii care poarta kandoora / dishdasha sunt emiratezi.
10. Nu toate femeile localnice emirateze sunt dornice sa goleasca contul sotilor inainte de logodna si casatorie.
11. Nu toate femeile localnice emirateze stau acasa si nu lucreaza, din contra unele se duc la studii, unele lucreaza iar altele isi construiesc propria afacere.
12. Pentru multi barbati emiratezi, o sotie este mai mult decat suficient - ei nu aspira la umplerea cotei sotiei.
12. Nu toti localnicii emiratezi isi insala sotiile . Acest lucru se intampla pe tot globul, nu-i asa ?
13.  Expatii care nu au intrat in contact cu barbatii localnici emiratezi, eronat cred ca acestia sunt fie timizi, fie linistiti, fie snobi sau inabordabili. De ex daca te-ai muta pt prima data in UK si nu ai cunoaste limba engleza si nu ai fi vorbit cu nici un cetatean englez, ce parere ai avea despre ei?
14. Nu toti emiratezii / emiratezele sunt sheici / sheice sau au vreo legatura cu familia sheicilor.
15. Nu toti emiratezii au cate 10 proprietati, cei mai multi dintre ei locuiesc in apartamente / vile decente.
16. Nu toti cetatenii emiratezi primesc cadou teren pentru facturile platite la Dewa ( o greseala foarte frecventa )
17. Nu toti emiratezii au propria afacere, multi dintre ei sunt angajati ai guvenrului sau la privat.
18. Nu toti emiratezii au un bunic sau stranunic care a fost scafandru pentru culesul perlelor.
19. Nu toti localnicii emiartezi conduc masini precum Hammer / Range Rover / Porsche, de asemenea localnicii vor fi observati cu usurinta la volanul celor sport .
20. Nu toti localnicii emiratezi vor face un hobby in a colecta amenzi pentru viteza.
21. Nu toti emiratezii au camila sau stiu cum sa creasca o camila. De asemenea nu toti stiu cum sa calareasca o camila la curse.
22. Sunt mult mai multe lucururi de facut si vizitat decat mallurile din Dubai saptamanal.
23. Nu toate restaurantele si hotelurile de 5 stele ofera mancare sanatoasa si buna, poti gasi mancare buna si la unele cafetarii de pe marginea drunului.
24. Nu toti arabii pe care ii intalnesti in Emirate sunt musulmani  si nu toti musulmanii sunt arabi.

2 comentarii:

www.lumea-islamica.com spunea...

Intr-adevar sunt multe idei gresite despre orice tara araba, bine punctat, mi-a placut partea cu camila :)), multe persoane cred ca arabii locuiesc doar in corturi si au camile, nu masini

uae fan spunea...

"Lumea-islamica", multumesc pentru comentariu,cu siguranta sunt foarte multe idei gresite despre lumea araba, daca le-as putea enumera pe toate probabil ca mi-as petrece toata noaptea scriind :D

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin