Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

vineri, 15 octombrie 2010

Stop casatoria mixta !


In timp ce Guvernul isi revizuie propunerea Legii in reglementarea casatoriilor mixte intre un cetatean emiratez cu o femeie de alta cetenie, altii se angajeza intr-o dezbatere pe aceasta tema.
Aceasta dezbatere se pare s ail fi provocat pe mai marele Muftiu al Emiratelor Arabe Unite, Ahmad Bin Abdul Aziz Hadad care si-a aratat parerea cu privire la acest aspect.

PROIECTUL DE LEGE PRIVIIND CASATORIILE MIXTE DIN EMIRATE
Printre prevederile Legii propuse, sunt ca cetateanul emiratez va trebui sa obtina aprobarea de la Ministerul de Interne pentru a se casatori cu o femeie de alta nationalitate,  sotia trebuie sa fie de religie Islamica si sa fie de preferat nationaliate araba, iar diferenta de varsta intre sot si sotie sa depaseasca 25 de ani, iar cuplul trebuie sa fie sanatos din punct de vedere sexual ( a nu detine vreo boala transmisibila )
Muftiul Ahmad este de parere ca cetatenii emiratezi ar trebui sa recurga la acesta fapta doar ca o ultima instanta, de exemplu atunci cand barbatul este atat de batran incat nici o femeie emirateza nu s-ar casatori cu el, sau pentru atunci cand barbatul doreste sa isi ia inca o a 3-a sau 4-a sotie din anumite motive, dar nu isi poate gasi o femeie de aceeasi nationaliate ca el. 
De asemenea Muftiul o definitie mai precisa a tipului de femeie straina ( de alta nationalitate) cu care cetatenii emiratezi se pot casatori. El invoca faptul ca ei se pot casatori si cu crestine sau evreice , darn u si cu cele de alte religii.

STATISTICI
Un nou sondaj din Centrul de statistica Dubai , indica faptul ca in prima jumatate a acestui an, aproape o treime din casatariile din Dubai au fost intre barbati emiratezi si femei cu alta nationalitate, o crestere de 16% din anul 2006 si pana in prezent.
Nationalitatile acestor femei nu au fost inregistrate, dar se crede ca o proportie semnificativa dintre acestea au fost de origine Araba.

PRESUPUSELE MOTIVELE
Un posibil motiv se pare ca este numarul tot mai mare de femei emirateze singure,se spune ca sunt in jur de 30.000 dintre acestea.
Potrivit sefului politiei, care de altfel a tinut discurs la aceasta dezbatere, seful G.D. Khalfan Tamim, posibilele motive variaza de la un alfux mare de femei straine venite pe teritoriul Emiratelor, dorinta de a evita casatoriile aranjate si costurile extravagante a casatoriei cu o femeie emirateza.

Muftiul cheama la restrictionarea casatoriilor mixte , insotite de comentariile ca astfel de casatorii erau mai predispuse la esec si copii obtinuti din aceste casatorii mixte au fost mai probabil sa comita infractiuni.
Aceste opinii au fost zgomotos respinse de presa , de persoanele angajate intr-o casatorie mixta si de copii acestora.


PARERRI PERSONALE :
Ce crezi despre aceasta dezbatere, casatoriile mixte sunt mai probabil sa eseueze decat altele ? Este chiar asa de intelept sau necesar sa se recurga la astfel de restrictii ?
Daca da, ce fel de restrictii ar trebui impuse ?
Diferenta de varsta impusa de Muftiu intre sot si sotie ar fi mai importanta intr-o casatorie mixta decat intr-o casatorie cu ambii soti/sotie de aceeasi nationaliate?
Mie personal mi se pare o tenta de xenofobie …  


1 comentarii:

anonym spunea...

mi se pare o lege stupida:D
poate au si ei dreptate daca vor sa limiteze fluxul de straini care se stabilesc in tara, dar parca e prea de tot........ mai ales diferenta de varsta....

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin