Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

joi, 7 octombrie 2010

Mituri partea 5 - Locuinta pe gratis ?



De foarte multe ori am auzit si am citit aceste aberatii: cum ca fiecare cetatean emiratez obtine de la Guvern o vila pe gratis de pe urma casatoriei cu o cetateanca de aceeasi nationalitate.
Cineva chiar scrisese ca atunci cand s-a casatorit a obtinut o vila cu piscina privata ...Imi doresc sa fie adevarat !
A obtine o casa noua gratuita in Emirate este un lucru destul de greu, cu toate ca orice cetatean local poate depune o cerere pentru programul de locuinte Sheikh Zayed - este un proces foarte lung. Familiile petrec isi ani in sir pentru o obtine aceasta locuinta.
Pentru acest lucru, familia trebuie sa indeplineasca anumite conditii ( ex. au un nivel de trai scazut si cu o multime de copii...etc )
Cei cu venituri substantiale sau medii nu au nici o sansa in a obtine aceasta casa gratuita, prioritatea avand-o familiile sarace si cele cu copii foarte multi.
Acestea sunt doar doua ( pe care le cunosc ) dintre numeroasele criteriile cerute.
Asadar adevarul este ca de multe ori un nou cuplu casatorit emiratez trebuie sa traiasca ani la rand impreuna cu parintii lor pentru a-si putea construi / sau obtine ( dupa caz ) propria casa.
Stiu ca aproximativ 10% dintre localnici traiesc in apartamente, deoarece nu isi pot construi o vila .
Multe persoane au scris despre acest minunat proiect de locuinte din Dubai , dar nimeni nu a mentionat aceste lucruri pe care tocmai vi le-am spus.
Aici avem un articol ( cititi )
Ma intreb de ce oare nu au mentionat ca aceste case nu urmau sa fie gratuite  ( poate este prea evident...) 
Aceste case vor fi construite pentru localnici prin imprumuturi,asadar localnicilor le revine datoria de a restitui Guvernului suma respectiva in anii cei mai apropiati.
Si..... nu toti localnicii sunt apti chiar si pentru aceste case cu imprumuturi, in timp ce ideea originala din spatele acestui proiect este de a ajuta nevoiasii..
Si chiar si in Dubai unele familii nevoiase sunt ignorate, asa cum s-a intamplat  de ex cu acest  localnic care de 25 de ani traieste intr-o baraca improvizata ( cititi aici  ) 
si sunt multi care se afla in aceelasi caz.

---- va continua inshallah ----

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin