Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

duminică, 17 octombrie 2010

Straiele purtate in "Noaptea Hennei" si aranjamente

Am postat despre casatoriile traditionale si obiceiurile din zona Golfului ( iar pentru cei care nu au citit inca ii invit sa caute in arhiva ),dar am omis sa spun si cateva ceva despre “Lailat-ul  Henna “ “Noaptea Hennei” si imbracamintea speciala purtata la acest eveniment. 
Este de culoare verde ( culoarea Islamului ) sau rosie cu broderie aurie accesorizata cu bijuterii imense din aur si accesorii tipic traditionale beduine. ( vezi poza nr 3 cu accesoriul de par ).
Pentru a usura munca celor implicati,  multe agentii ofera servicii ireprosabile pentru planuirea “ Lailatului Hennei “ dar si a ceremoniei casatoriei , dar ca acest lucru sa se intample, familia mirelui ( sau mirele –“sponsorul” ) trebuie sa scoata din buzunar nu mai putin de 15.000 de dirhami numai pentru rochia speciala din noaptea Hennei.La aceasta ocazie speciala, mainile si picioarele miresei vor fi decorate cu henna, ceea ce reprezinta frumusete, iar aceste  ritualuri si traditii din zona sunt tinute cu strictete .
Subliniez faptul ca nu numai viitorea mireasa va fi decorata cu henna, dar si prietenele si rudele acestora care i-au parte la ritual. In marea majoritatea unele dintre acestea prefera a se duca la salon cu 1 zi inainte “ Lailatul Henna” pentru a se pregati cum se cuvine – decorarea mainilor cu henna.


La aceasta mica "petrecere" i-au parte numai rudele apropiate miresei si prietenele acesteia ( nuamai sexul feminin are permisiunea de a lua parte la aceasta petrecere, deaorece Islamul interzice amestecarea sexelor opuse ). Aici se vor deschide cadourile primite si se va canta, dansa si degusta ceva.


Costurile pentru pregatirea salonului de nunta , accesorizarea si decorarea acestuia variaza in jur de 35.000 dirhami, celelalte costuri nefiind inca in lista mea de statististici. 
Cand voi detine mai multe informatii referitoare la costurile totale ale unei nunti de lux , voi posta amanunte.
Am mai postat despre acest aspect aici
Iata si cateva exemple de aranjamente nunti ( al kosha ) oferite de unele agentii :Una dintre agentiile pe care eu le cunosc, iar pozele de mai sus pe care tocmai le-ati vazut este "Dar el 7amad" situata in zona Al Barsha.
Au preturile destul de piperate in comparatie cu alte agentii, dar voi lasa datele de contact pentru orice eventualitate . 
Email : designer_hamad@yahoo.com
Tel : 00971504560010
In Emirate multe familii apeleaza la serviciile acestui designer.


0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin