Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

sâmbătă, 18 septembrie 2010

Mituri partea 4 - Dadaca,servitoare si sofer ?Dupa cum scrie si in titlu : o dadaca , o servitoare si un sofer ? Este ceea ce fiecare familie are ?

ADEVARUL:
Ma indoeiesc ca toata lumea le are pe cele trei categorii ! Cei foarte bogati, da ... bineinteles.Dar nu toate familiile din Emirate sunt bogate, dar incearca din greu sa traiasca ca si cei bogati.
La noi in familie si printre rudele sotului meu, toti avem cel putin o servitoare ( cel mult 3 daca vila este foarte mare ) si un sofer, dar dadaca nu ...
Servitoarele in Emirate sunt prezente si in casele rezidentilor cu un venit substantial. Nu este greu sa-ti iei o servitoare, dat fiind faptul ca salariul de baza este unul scazut pentru care fiecare filipineza, indonezianca sau indianca in parte ar fi multumita sa-l primeasca.
Din cate stiu este ceva mai bine pentru ele sa lucreze pe un salariu de nimic, deoarece in tarile lor de origine nici pe jumate nu ar lua... Deci este ca o "binecuvantare" pentru ele !
Acest lucru nu inseamna ca femeia ( proprietara casei ) va da numai ordine si va sta deoparte...nu din contra, la noi in familie rolul servitoarei este bine stabilit, ea ajuta cu cea mai mare parte la curatenie,are grija de copii ( ii imbraca, ii spala,ii ajuta la teme ...etc ), spala, gateste, face piata, ajuta la cararea bagajelor sau sacosilor cand mergem la shopping....etc. 
Cei care isi permit sa aibe un sofer si cel putin o servitoare, nu pot spune ca sunt saraci, ci mai degraba au un nivel mediu de trai, la fel ca majoritatea localnicilor din tara.
Sunt familii mai putin bogate care nu isi permit un driver , dar intr-un numar scazut mai ales in celelate emirate ( ras al khaymah, fujairah,umm al quain, al 3ain...etc ) mai putin dubai si abu dhabi.
Stiu ca exista localnici SUPER BOGATI care au un stil de viata nebun, extravagant, sub orice imaginatie .. peste norma ( si aici cum bine stim cu totii familiile regale si familiile care au primit in mostenire o foarte mare parte de avere ).


0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin