Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

vineri, 7 august 2009

Casatoria intre sot emiratez si sotie straina






RSSC (The Research and Security Studies Centre) si Politia din Abu Dhabi au chemat la sustinerea restrictionarii casatoriilor intre doua nationalitati diferite si au aratat suportul in noua Lege impotriva casatoriilor mixte intre cetateni emiratezi cu femei straine provenind din alte tari din afara Emiratelor Arabe Unite.
Un studiu a aratat ca in ultimii ani cetateni nationali emiratezi au depus cereri in care se arata a fi interesati a se casatori cu femei straine , cele mai multe provenind din Asia si Europa.
Dupa statistici 99% dintre asiatice sunt needucate care mai inainte au lucrat ca sevitoare in casele acestor cetateni emiratezi si dupa care acestia si-au lasat sotiile in schimbul casatoriei cu servitoarea sa, spune ,Mohammed Mahmud Al Kamali Director General of Training in cadrul Ministerului Justitiei.

Numeroase casatorii au avut loc si intre o sotie mult mai tanara de nationalitate diferita fata de sotul emiratez deja trecut de varsta 55 ani, care imediat dupa ce va obtine cetenia, ea va alerga la tribunal pentru divort, scopul acestei casatorii fiind de fapt in a obtine banii sotului,, cetenia emirateza,salariile lunare provenite din cadrul Ministerului Afacerilor Sociale si multe alte beneficii spune Mohammed Mahmud Al Kamali.

Aceasta demonstreaza inca odata esecul acestor casatorii.
In ultimii 5 ani rata divorturilor este in plina crestere, Emiratele Arabe Unite clasandu-se pe primul loc din tarile GCC ( cele 6 tari bogate din Golf – Arabia Saudita, Kuwait, Bahrain, Qatar, Emiratele Arabe Unite si Oman )
Acest fenomen s-a raspandit mult printre emiratezi in ultimii ani, avand un aspect negative asupra societatii emirateze.
Inca un motiv pentru aceste casatorii mixte ar fi si cererea prea mare de zestre a femeilor emirateze in schimbul casatoriilor unde sotii au obligatia in a le plati zestrea aceasta
constand in propria casa, propria masina, uneori salarii lunare si mici sume de bani in a-si incepe o proprie afacere.Multi nationali emiratezi nu-si pot permite o asemenea cheltuiala, dat fiind acest lucru descurajand cetatenii emiratezi a incheia casatorii cu femei de aceeasi nationalitate.
Un numar mare de nationali emiratezi au chemat la sustinerea si stabilirea unei noi Legislatii separate pentru acest gen de casatorii mixte.

8 comentarii:

Asel spunea...

Assalamu alaikum!

You have a great blog! If it was in English- you'd have a lot of readers :D

Mariyah spunea...

Nu mai este valabil de mult. Se pot casatori cu orice femeie , indiferent de nationalitate fara nici o aprobare.

Mariyah spunea...

Cetatenia emirateza nu se obtine dupa casatoria cu un localnic.Se ofera doar rezidenta permanenta. Abia dupa 10 ani de casatorie, se poate face cerere pt cetatenie emirateza dar asta inseamna renuntarea la propria cetatenie. UAE nu accepta doua cetatenii.

uae fan spunea...

Draga mea Maryah daca citesti cu atentie si celelalte postari ale mele despre acest aspect, veri gasi cu siguranta ca am mentionat faptul ca SE POATE APLICA PENTRU CETATENIE, IMEDIAT DUPA CASATORIA CU UN CETATEAN EMIRATEZ , DAR APROBAREA DUREAZA MAI MULT DE 10 ANI SI NU IN TOATE CAZURILE FEMEIA OBTINE CETATENIA SOTULUI !
Singura tara din Golf in care cetatenia se obtine fff greu, sunt Emiratele...voi mai deschide un post special pentru neclaritatile aparute in mintea unora inshallah

uae fan spunea...

Da, se pot casatori cu orice nationaliate atata timp cat nu lucreaza pentru stat! Sa nu crezi ca gata, te casatoresti intr-o zi fara nici un fel de aprobare...lucrurile sunt mult mai grele decat crezi tu...si urmeaza sa le ingreuneze si mai mult ! Muftaiatul din Dubai deja a propus o noua Lege impotriva casatoriilor mixte intre cetatean emiratez cu femeie de alta nationalitate. Aceasta lege spune ca cetateanul emiratez are nevoie de permisiune de Ministerul de Interne, iar diferenta de varsta dintre cei doi nu trebuie sa fie mai mult de 25 de ani. Voi posta intr-o alta zi si despre acest aspect mai pe larg inshallah

Anonim spunea...

sunt casatorita cu un musulman de 23 de ani si eu m-am facut musulmanca de 16 aniam trait in palestina pana acum 3 ani m-am antors in romania diara sa stiun cauza situatiei de razboi de acolo pentru scoala fiului meu a fost idea sotului meu care mi-a spus ca si el ne va urma si ca o sa stam inpreuna toti 3 pana intra baiatul la facultate dupa care eu si sotu meu ne vom antoarce acasa dar nu a fost asa ,acum 2 ani jumate el sa recasatorit cu o arabuaica fara sa stiu ,acum el vine iarna la noi o luna si noi vara mergem 2 luni dar si cand mergem acolo noua sotie spune ca este dreptul ei sa stea si cu ea chiar daca eu sunt acolo dar intr-un an eu si fiul meu ne antanim 3 luni pe an cu sotul meu restul 9 luni sta ea ,este corect ce cere ea?acum eu vreau sa divortez cu toate ca al iubesc pe sotul meu dar am obosit tot timpul aceleasi discuti vreau sa ma linistesc ,oare este corec ce vrea ea?

Anonim spunea...

bsmila rahman rahim

uae fan spunea...

Ya Rabbi, imi pare rau sora draga ... intr-adevar nu toti musulmanii urmeaza 100% sunnah si Qur'anul,i-au numai ceea ce le convine din aceste doua surse sacre. Se pare ca nu exista egalitate intre cele doua casatorii pentru sotul tau, care ar fi trebuit sa respecte aceasta prima conditie pentru a fi poligam. Nu cred ca am eu dreptul sa il judec pe sotul tau sau pe a doua sa sotie,las pe Allah sa faca acest lucru, dar daca tu nu mai poti trai in asemenea conditii mizere,ai tot dreptul la khula (a-i cere divortul )caci Bunul Allah nu ne da niciodata sa ducem mai mult decat putem..fa mult Istikhara surioara draga si cauta sa iei cea mai buna decizie.
Allah sa-ti usureze suferinta si sa iti dea ceea ce este mai bun pt tine si fiul tau ... Ameen

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin