Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

joi, 20 august 2009

Bine ai venit Ramadan !


Ramadan Mobarak pentru toti musulmanii !


Luna Sfanta a Ramadanului este cea in care musulmanii nu mananca si nu beau pana la apusul soarelui
Si nu numai :este o inspectie a propriei discipline pentru a-si curate mintea, trupul si sufletul de orice ar satisfactie de a intreprinde ceva in general. Este o lectie care ii invata pe oameni ca nu toti sunt norocosi ca noi, si care nici macar nu au privilegiul la principalele necesitati ca si mancare, apa sau acoperis.
Deci Ramadanul nu ne mai permite in a fi extravaganti in modul de a manca sau bea apa.
In timpul postului , credinciosul trebuie sa-si potoleasca poftele ca : fumatul, pofta trupeasca, supararea, minciuna, impulsurile haotice cum ar fi sa strice ziua frumoasa a cuiva numai pentru faptul ca este “un prostanac” , dorinta de a-l plesni pe soferul aflat in masina de langa tine numai pentru ca este cu “nasul pe sus” dorinta de a da branci cu piciorul usii vecinului pentru ca te-a deranjat in orele de odihna,… si exemplele ar continua.
Cand vedem astfel de comportamente, ne vine sa ne luam “campii”.


A te duce in corturile special amenajate pentru luna Ramadan este unul dintre ritualurile zilnice
Gresit ! Foarte trist si suparator este ca musulmanii din zilele noastre merg mai mult in aceste locuri , mai mult decat la moschee.
Ei cheltuiesc mai multi bani pe shisha ( narghilea ) decat ar face niste donatii, Zakatul ( dania obligatorie ) sau Sadaqul ( milostenia optionala ) raman pe viata si ne curate de pacate.
Fa –mi o favoarea si data viitoare ianinte sa platesti nota de plata din asa zisa “noapte de Ramadan “ petrecuta alaturi de prieteni cosumand mancare pentru sohor si bucurandu-te de shisha , intreaba-te : “ Cate famillii au nevoie de acesti bani sic ate familli lucreaza pana noaptea tarziu pentru acesti bani” pe care tu i-ai platit doar pentru 2-3 shisha si 2 ceai…


In Postul Ramadanului musulmanii lucreaza mai putin sau chiar deloc
Inca odata, o idée gresita !
In peroada Profetului ( saw) , musulmanii se duceau la lupte , la razboaie in Luna Ramadan.
Nu exista altceva mai divin decat sa te desciplinezi, sa te chinui , sa te lupti cu propriile-ti dorinte sa te duci la munca , sa treci prin dificultati si sa iti termini ziua stiind ca te-ai controlat pe toata acea perioada grea.
Asadar nu folosi Ramadanul drept motiv pentru lenea ta, pentru a nu te mai duce la munca ,si ghici ce , unii spun chiar ca in acest fel iti vei strica postul !


Ramadanul inseamna a sta noaptea pana tarziu la TV sau alte forme de distractie
Din nou gresit ! Inseamna a sta noaptea tarziu in mediatie, rugaciune , a-I cere iertare lui Allah, pentru toate prostioarele pe care le-ai facut tot anul. Ramadanul este o mare oportunitate de a te apropia mai mult de Allah, sa-ti amintesti raul pe care l-ai provocat altora si imediat a te impaca cu aceia cu care nu ai mai vorbit de ani de zile , vizitand totodata si membrii familiei pe care nu i-ai mai vazut poate cu lunile.


Masa de Iftar trebuie sa fie de 12 feluri de mancare
Bineinteles ca nu ! Gramezi de mancare sunt irosite de Ramadan, pentru ca asa s-a obsnuit omul ! Sunt de accord, nimeni nu spune sa nu ai o masa buna si sanatoasa de Iftar ; dar gandeste-te ca in timp ce tu te bucuri de sortimentele si delicatesele de pe masa ta , sunt si oameni exact ca tine in Iraq sau taberele de refugiati din Palestina , in cateva zone din Africa si alte zone unde masa de Iftar nu difera cu nimic fata de ceea ce ei maninca zilnic – 1 masa pe zi , daca si aceasta exista …

Cei care nu tin post si de alte religii nu trebuie sa manance in fata msulmanilor care postesc
Oarecum adevarat ! Face parte din educatie si respect , dar la fel ca si mine multi alti musulmani nu se vor supara daca o persoana de o alta religie va manca in fata mea in timp ce eu tin post .
Totusi din politete si consideratie ( mai ales daca traiti intr-un stat Islamic ) chiar daca nu tineti post si sunteti inconjurati de colegi care postesc, va fi de preferat sa ceri permisiunea inainte de a manca, a bea ceva sau chiar a te imbraca vulgar !
Cu toate spuse Ramadan Karim pentru toti musulmanii din Romania si de peste hotare !

2 comentarii:

Anonim spunea...

Un Ramadan binecuvantat !

cipslim spunea...

pai nu ca in Sharjah te ia de pe strada si te duce la sectie :D. Nu ca ma plang sau ceva, intradevar e lipsa de respect fata de un om care posteste.
Si in Dubai mai sunt (cand incepe ramadanul in august nu?) care uita ca a inceput si merg pe strada cu mancare da le zice lumea ca nu-i frumos.
Chestia cu fumatul e naspa tare, eu ma dau la colt, ma ascund si fumez, odata a dat un emirati peste mine dar mai mult de afwan nu a zis. Ideea e sa faci postul mai usor pentru cei ce il tin nu sa posteasca toata lumea. Da stii cum e, sunt Emirate si Emirate :D.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin