Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

miercuri, 15 iulie 2009

Traditiile si obiceiurile din Emiratele Arabe Unite


Islamul este religia predominanta in Emiratele Arabe Unite, iar traditiile sunt influentate in mare mare de parte de partea spirituala religioasa.
Cu toate acestea , nu este un impediment pentru turisti si rezidentii de alte religii si nu face ca societatea sa fie una inchisa. Se traditiile si obiceiurile sunt promovate din plin ca localnicii emiratezi sa devina pentru ceilalti oameni o natiune vibranta si atractiva.

Politetea si bunele maniere sunt foarte vizibile atunci cand se incearca a se intra in contact cu alta persoana, fie ca este pe plan afacerist , fie ca este doar un simplu vizitator sau chiar prieten.
Atunci cand se serveste masa alaturi de localnicii emiratezi va trebui sa se tina cont de faptul ca mancarea trebuie mancata cu mana dreapta.
Aromata si amaruia cafea este de o mare importanta avandu-si radacinile in strictele traditii din Emiratele Arabe Unite.

In general exista doua camere pentru oaspeti , ca parte din obiceiurile emiratezilor. Aceste doua camere numite “majlis” separa femeile de barbati.
private_majlis.jpg image by briguy_brn

In timpul sarbatorilor religioase ( Eid-ul sau altle ocazii), camerele sunt decorate cu aranjamente speciale . Inainte de sfarsitul sarbatorii Eid-ului sau inainte ca musafirii sa paraseasca majlis-ul ( camera de oaspeti ) se aprind betisoare parfumate impreuna cu apa de trandafiri .

Ca parte din traditie cand vine vorba de nunti, miresele sunt rasfatate cu diferitele sortimente de parfumri traditionale arabesti si trebuiesc sa se odihneasca acasa la parinti pentru 40 de zile inaintea nuntii , ca numai membrii familiei sa o poata vedea.

In noaptea numita “ Laylat Al Henna” mainile si picioarele mireselor vor fi decorate cu henna.

Membrii familiei canta, danseaza si isi exprima toata bucuria in acea noapte.
Casatoria este mai mult contractuala decat religioasa. Ginerele se pregateste de asemenea pentru nunta lui , dar in comparatie cu mireasa, are mai putin de lucru.
Chiar daca 98% din populatie urmeaza Islamul, sunt toleranti si cu celelate minoritati religioase existente in tara lor. Alcolul se gaseste numai in restaurante si hoteluri , deoarece Islamul interzice cu desavarsire consumul de alcol. Cu toate acestea, nu este permisa starea de ebrietate pe starzi sau la volan.
Shisha ( narghilea ) este una dintre traditiile acestora si este “degustata “ din plin in cafenele sau restaurante.
Ca parte a traditiei, barbatii emiratezi poarta costumul traditional alb iar femeile negru cu valul cel nelipsit.

Turistii sau persoanele de alte religii pot purta ceea ce doresc in masura bunului simt. Nu sunt premise fustele scurte sau decolteurile prea largi. Este de asteptat ca ei sa respecte traditiile si obiceiurile acestui stat si sa mentina limita modestiei in public.
Araba fiind limba oficiala, peste tot se foloseste a doua limba engleza ca si limba circulate.
In restaurnate chiar si numele firmelor sau a companiilor sutn traduse in engleza.
Cu toate acestea toleranta culturala este reflectata in toate obiceiurile si traditiile din Emirate.

4 comentarii:

Anonim spunea...

De ce femeile poartă negru şi bărbaţii alb? Negru este o nonculoare apăsătoare, te duce cu gândul la doliu şi nu la ceva atât de frumos precum femeia ca creaţie în sine. De ce nu poartă şi ele rochii lungi, colorate care să le acopere corpul, aşa cum erau într-o postare precedentă?

uae fan spunea...

Negrul in Islam nu este asociat cu "doliul" asa cum crestii au aceasta practica. La noi mortul este infasurat in starie albe care semnifica puritatea, in momentul cand sufletul se desprinde de corp,acest lucru nu semnifica "durere" "doliu" "amaraciune" ci mai degraba este doar o trecerea dintre cele doua lumi.
Revenind la intrebarea privind rochiile colorate, desigur ca purtam si astfel de rochii, depinde de imprejurari si evenimente... De ex in unele sate din Goful Persic inca se mai tine traditia ca mireasa sa poarte verde sau rosu .

Anonim spunea...

ajutati-ma si pe mine! de curand am cunoscut un tanar arab.el spune multe. ca este bogat, ca ete seic, ca are firma, magazin de aur,multe pe care inca nu stiu daca sa le cred.Sunt foarte atrasa de aceasta lume,este frumoasa dar in schimb si-a pastrat de-alungul timpului si multe reguli stricte. Ba chiar am fost ceruta si in casatorie. Nu am acceptat insa.Deorece imi este frica, si nu as sti daca as putea sa ma obisnuiesc cu lumea lor oricat mi-ar placea. Ceea ce imi doresc foarte mult este sa imi explicati si mie cum este ARABIA SAUDITA AZI si care sunt drepturile femeii, cum trebuie sa se comporte in societate si care sunt regulile pe care aceasta trebuie sa le respecte` multumesc mult si tin sa mentin ca acest site este incredibil!

uae fan spunea...

Buna ziua, multumesc pentru mesaje, la cel pe privat v-am lasat adresa mea de email unde ma puteti contacta oricand doriti si putem discuta.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin