Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

marți, 20 decembrie 2011

Noul nascut abandonat in Emirate


Un subiect care ma revolta si care ia amploare in Emirate. In marea majoritate expatii sunt cei care procedeaza in acest fel. Dupa cum se stie, fiind o tara islamica, persoanele care sunt insarcinate fara a fi casatorite din punct de vedere legal si sunt descoperite , sunt tocmai bune pentru inchisoare sau expulzare (dupa caz ). Din cauza acestei temeri, tinerele expate care au relatii intime si care in multe cazuri se soldeaza cu o sarcina nedorita, recurg la 3 modalitati pentru a nu fi descoperite si penalizate: 
1. avorteaza prin pilula cea vestita in Emirate, asistata de catre un doctor recomandat ( nu toti doctorii isi risca meseria )
2. se intoarce in tara de origine pentru a face avortul.
3. da nastere la prunc ( cu mari sacrificii caci este destul de greu a tine o sarcina fara a fi  monitorizata de catre un medic pe aceasta perioada ) atentie NU LA SPITAL ( caci risca sa fie depistata ca nu este casatorita legal ) ci acasa sau in alte locuri, urmand ca imediat dupa nastere sa isi abandoneze pruncul.
In foarte multe cazuri prunci abandonati , au fost gasiti printre mormane de gunoi, printre caldiri , aproape de moschee, in apropierea unor locuinte ...etc
In aceste cazuri se afla si femei deja casatorite, cu copii, care nu mai doresc sa-si mareasca familia si recurg la astfel de metode.
Este strigator la cer, ma intreb daca aceste femei au inima, au constiinta sau au frica de Allah ??? 

Sa vedem ce spune legea in asemnea cazuri.Ce se va intampla cu acest copil abandonat la nastere ? 
Legal vorbind, potrivit Legii Emiratelor , articolul 17 din 1972, mai tarziu modificata in 1975, spune ca un copil abandonat poate primi cetatenie emirateza.
Un nou proiect de lege din 2009 este inca in desfasurare si va fi prezentat cabinetului.
Proiectul de lege solicita stabilirea unor lacasuri de adapost pentru copii si stabileste conditii pentru familiile alternative si obligatiile departamenteleor locale federale.
Familiile adoptive trebuie sa isi informeze copii adoptivi de acest aspect ( de statusul lor de adoptie ), numai dupa ce primesc acordul de la Departamentul de Afaceri Sociale.

Criteriile pentru persoanele care doresc sa adopte copii :
Comitelul "Welfare Children's" analizeaza cererile de adoptie si parintii vor fi selectati dupa statutul lor social si  economic. Varsta sotiei nu trebuie sa fie mai mica de 25 de ani si nu mai mare de 45 de ani. Familia ar trebui sa se angajeze in ingrijirea copiilor iar instanta trebuie sa emita un certificat non-objection ( NOC ) 
Numai persoanele cu viza de rezidenta permanenta vor putea adopta copii abandonati.
Ministerul Afacerilor Sociale a declarat ca in unele cazuri are dreptul de a incredinta copilul femeilor necasatorite, divortate sau vaduve, a caror varsta nu  este mai mica de 30 de ani si nu depaseste 50 de ani. 
Familia adoptiva are dreptul de a da primul nume copilului, in timp ce judecatorul va da numele de familie a tatalui si tribului.
Documentele emise pentru copil, nu trebuie sa arate ca este un copil nelegitim. Odata adoptat, copilul va purta numele tatalui adoptiv in toate inregistrarile. Dupa ce copilul este predat intr-o familie, personalul serviciilor sociale vor vizita frecvent copilul.  Aceste vizite pot fi de la un an pana cand copilul implineste 6 ani. In aceasta perioada de monitorizare, daca o problema este observata in ingrijirea copilului, adoptia este anulata, dar in cazul in care copilul este pe maini bune, familei ii este permisa reinoirea contractului de adoptie.


0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin