Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

miercuri, 30 iunie 2010

Semnificatia celor 7 Emirate






ABU DHABI / ABU THABI

Literar vorbind “Abu Thabi” inseamna “ tatal gazelei”. Conform unei legende, in mijlocul sec al 18 lea , un vanator a ranit o gazela ( “tubi” in dialectul local ). Scapand, el a traversat stramtoarea numita “ Maliha” ( sarat) si pierzand drumul, a murit de sete. Langa acest loc, a fost gasit un izvor , numindu-l  “ Abu Thabi” care mai exista si astazi la 2 km de malul sud Cornich.
Ulterior, oamenii au mai gasit si alte izvoare si s-au stabilit in apropiere. Prima mentionare cu privire la “Abu Thabi” dateaza din anul 1761.
Localnicii au observat ca in timpul refluxului, gazelele au trecut de la insula pe apa statuta, deci prin urmare “Abu Thabi “ inseamna “ Locul bogat in gazelle”
Situata langa Abu Thabi, insula a fost numita “ Umm Narr” ( mama focului )

DUBAI
Numele acestui emirat, vine de la cuvantul “ dibba” ( salcam) diminutivul sau fiind “dubai”. Acesta poate fi legat de faptul ca a fost locul de reproducere a salcamilor, la fel ca si solul umed.


SHARJAH / SHARQAH
Provine de la cuvantul “rechin” care in dialectul local se pronunta “ sharj”


AJMAN
Numele celeui mai mic emirat, a venit probabil de la puternica confederatie tribala “Ajman” cu mai mult de 5000 de razboinici. O alta versiune a cuvantului “ajm” , care nu este cuvant pur arab, ci este de origine persana , inseamna “ non arab, loc rau”.


UMM AL QUAWIN
In dialectul local inseamna “ locul celor doua cavitati” , care reflecta relieful locului respectiv.


RAS AL KHAIMAH
“Capul cortului” , se spune ca liderul tribului local s-a stabilit acolo si regina Sheba a ramas acolo in timpul calatoriei sale catre Solomon.

FUJAIRAH
Acesta provine de la numele “de primavara” .


0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin