Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

marți, 14 decembrie 2010

Bratara arabeasca

De foarte mult timp m-am intrebat ce istorie sta in spatele acestei renumite bratari "arabesti",ce origine are aceasta si de ce i se mai spune "bratara sclavului" ..... ?!?
Ieri vorbind cu cumnatul meu am realizat ca de fapt aceaste bratara nu isi are origini arabesti asa cum crede toata lumea. Orice persoana careia ii vei arata aceasta bratara, va crede cu stupoare ca este "arabeasca" ! 
Ei bine lucrurile nu sunt intocmai asa...Aceast gen de bratara ( inel conectat la bratara ) este "importata" din India catre tarile arabe din Orient. Femeile arabe au manifestat un inlat interes pentru aceste bijuterii din India ,( pot sa spun chiar si pentru henna ) si le-au imprumutat de la vecinii lor indieni care acestia la randul lor au emigrat in tarile arabe din Orient aducand totodata cu ei si traditiile.
In zona Golfului acest stil a intrat si in casele femeilor datorita poporului indian. Nu toata lumea poarta asa ceva, dar sunt femei printre localnice care le adora.
Un lucru interesant mai este faptul ca aceste bratari mai provin si dintr-o alta zona , mai precis Africa.In timpurile dedemult cand existau sclavi, femeile erau rascumparate cu acest gen de bratari valorand ca si moneda lor nationala. De aici a iesit si numele " bratara sclavului ". Interesant nu?
Lumea mai asociaza aceast gen de bratara si cu femeile de belly dance si bijuteriile de harem.
Aceste bratari pot fi lucrate manual sau cumparate de gata din magazin.

















8 comentarii:

Anonim spunea...

cum comand si eu o bratara ?

uae fan spunea...

Ma puteti contacta pe mailul personal pentru a discuta detalii.
Vand si bratari dar numai pe comanda !

Anonim spunea...

uae fan ti-am trimis un mail..dar nam primit nici un raspuns.Mai este de actualitate,se mai pot comanda bratari?

Anonim spunea...

uae fan ti-am trimis un email in legatura cu bratara,dar nam primit nici un raspuns.Mai este de actualitate? Se mai pot face comenzi de bratari?

Anonim spunea...

cum pot sa comand o bratara? usa fan ti-am trimis un email dar nam primit raspuns

uae fan spunea...

Imi cer scuze, cu intarziere dar am resuit sa intru iar pe blog. Iti voi lasa un raspuns la cererea ta in cel mai scurt timp.

Anonim spunea...

as dori si eu sa stiu cum comand plzzzzzzzzzz :)

uae fan spunea...

V-as fi servit cu cea mai mare placere, insa din pacate nu mai am iar de adus nu stiu daca o sa mai aduc :(

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin