Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

marți, 21 decembrie 2010

Batoola - intre traditie si chic

Intr-o postare anterioara am spus ce inseamna "burqa" si " batoola " ( sau " burga " cum zic localnicii din uae ) 
Intamplator am dat peste aceste creatii superbe dupa parerea mea ! Ceva nou, ceva iesit din tiparul pur traditional, dar in aceelasi timp pastrand din forma si aspectul tipic al batoolei emirateze, adaugand o nota de eleganta prin combinarea sofisticatelor accesorii beduine cu asortarea jalabiilor si culorilor .
Iata creatiile Raniei care au facut furori pintre tinerele emirateze si nu numai :








Si ca tot suntem la capitolul "batoola" sa va arat si cele mai oribile medele pe care le-am vazut vreodata 





Nu pot identifica zona de provenienta, dar cred ca sunt din Oman , nu sunt sigura 100%.

Si sa mai vedem si ceva mult mai dragut:




In lumea araba, "burga" sau "batoola" sunt create tocmai pentru a tine departe ochii strainilor de frumusetea unei femei care ar putea ispiti pe unde va pasi.... teoretic si Islamic este un mode de abordare corect, dar practic, lucrurile nu stau cam asa .
Imi amintesc de vorbele cumnatului meu cand discutam despre "batoola" sau "burga" ... a spus
" Este un avantaj pentru unele femei urate , caci isi ascund "uratenia " looool 


duminică, 19 decembrie 2010

Felicitari pentru casatorie !

Salam 3aleykum wa ra7matallah wa barakatuh


   


Bismillah Ar-Rahman Ar-Rahim

"Si printre semnele Lui [este acela] ca El v-a creat din voi insiva 
soate, pentru ca voi sa traiti in liniste impreuna cu ele. Si El a pus
intre voi dragoste si indurare si intru aceasta sunt semne pentru un
neam [de oameni] care chibzuiesc."
(Sura Ar-Rum: 21)

Colectivul de profesori ai Scolii Islamice Online si cursantii grupelor 1 si 2 se alatura bucuriei
fratelui nosttru Abdul Rahman ( Dan ) si surorii Georgiana cu ocazia frumosului eveniment, casatoria, de maine 19 decembrie.

Allah subhana wa ta'ala sa ii intareasca in credinta si sa ii binecuvanteze cu o casnicie fericita
si o viata minunata impreuna.

 ! نكاح مبارك 



joi, 16 decembrie 2010

Faleza Abu Dhabi

Astazi vom face o plimbare virtuala pe faleza din Abu Dhabi.












marți, 14 decembrie 2010

Bratara arabeasca

De foarte mult timp m-am intrebat ce istorie sta in spatele acestei renumite bratari "arabesti",ce origine are aceasta si de ce i se mai spune "bratara sclavului" ..... ?!?
Ieri vorbind cu cumnatul meu am realizat ca de fapt aceaste bratara nu isi are origini arabesti asa cum crede toata lumea. Orice persoana careia ii vei arata aceasta bratara, va crede cu stupoare ca este "arabeasca" ! 
Ei bine lucrurile nu sunt intocmai asa...Aceast gen de bratara ( inel conectat la bratara ) este "importata" din India catre tarile arabe din Orient. Femeile arabe au manifestat un inlat interes pentru aceste bijuterii din India ,( pot sa spun chiar si pentru henna ) si le-au imprumutat de la vecinii lor indieni care acestia la randul lor au emigrat in tarile arabe din Orient aducand totodata cu ei si traditiile.
In zona Golfului acest stil a intrat si in casele femeilor datorita poporului indian. Nu toata lumea poarta asa ceva, dar sunt femei printre localnice care le adora.
Un lucru interesant mai este faptul ca aceste bratari mai provin si dintr-o alta zona , mai precis Africa.In timpurile dedemult cand existau sclavi, femeile erau rascumparate cu acest gen de bratari valorand ca si moneda lor nationala. De aici a iesit si numele " bratara sclavului ". Interesant nu?
Lumea mai asociaza aceast gen de bratara si cu femeile de belly dance si bijuteriile de harem.
Aceste bratari pot fi lucrate manual sau cumparate de gata din magazin.

















duminică, 12 decembrie 2010

Henna design cu aur pur



Un nou trend printre adeptele de henna din Emirate, este creat de un bijutier renumit de origine japoneza. El a linlocuit traditionalul tatuaj din henna cu pretioasa platina si aur. Studiind la Milano, el a  incorporat multe dintre creatiile japoneze cu cele italiane si prin urmare iata ce a iesit !
Este prima persoana din lume care a creat aceasta "bijuterie" direct pe piele. Contine 99,9% aur pur si folie de platina si este non invaziva.
Tatuajele din aur costa pe putin 200 Dhs , pretul variaza depinzand de model , cele mai elaborate de ex. sar de 6000 USD ( adica in jur de 22 000 Dhs ) pentru un tatauaj complet pe spate care a fost realizat la solicitarea unei mirese.





vineri, 3 decembrie 2010

Ziua Nationala a Emiratelor 2010

MABROOK 3ID  MILAD AL WATANI  2010 !! YA AL EMARAAT  !
LA MULTI ANI  UAE ! 
DE DE ZIUA NATIONALA A EMIRATELOR!
39 de ani de existenta  ...












Pregatiri de Ziua Nationala



Ziua Nationala in Dubai



Parada de Ziua Nationala 2010 




Blog Widget by LinkWithin