Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

marți, 30 noiembrie 2010

STOP PLAGIARISMULUI !



Sunt foarte nemultumita de unele persoane care intra pe acest blog, copiaza lucruri de aici pe blogul lor personal si nu mentioneaza sursa!
Sa va fie rusine oameni buni ... eu stau si pierd timpul cu compusul materialelor, iar dvstra stimati domni/doamne transferati munca mea pe blogul vostru fara a avea macar bunul simt de a-mi cere permisiunea  !!!
Asta se numeste hotie ! ca asa este invatat romanul ....
Astfel de persoane :   Alex blog , Anonim

Moda port traditional pentru barbatii arabi

Si daca femeile sunt cele rasfatate cand vine vorba de fashion, sa nu va ganditi nici macar o clipa ca designerii arabi au dat uitarii sexul masculin ! 
 Din contra, le ofera modele noi de "kandoora" ( sau thob cum se mai spune prin alte regiuni - portul traditional) exclusiviste destinate barbatilor curajosi carora doresc sa iasa din tiparul pur traditional adaugand culori si elemente noi .


































luni, 29 noiembrie 2010

Turnul Anara in curand in Dubai

Cu un disgn unic in lista  proiectelor in Dubai, turnul Anara va fi de 600 metri cu 135 de etaje iar la fiecare 27 etaje avand gradina in aer liber si restaurante luxoase. Are aspectul unei  masive turbine eoliane.
Incorporeaza noi tehnologii in strategiile de eficienta a apei si a resurselor regenerabile de energie.







duminică, 28 noiembrie 2010

Tutorial machiaj arabesc pentru ochi


Stim cu totii ca ochii sunt lumina sufletului.

In Orient, se pune foarte mare accent pe ochi. Femeile sunt invatate la varste foarte fragede a se ingriji, a-si aplica traditionalul kohl si a arata bine indiferent de cat de ocupata esti.
Stiu ca din punct de vedere Islamic nu este recomandat un machiaj folosit inafara casei, dar cu toate acestea imi asum responsabilitatea pentru faptele mele ! Nimeni inafara de Allah nu ma poate condamna ca pur si silmplu ador si iubesc machijaul si am fost crescuta in acest mod  ...
Revenind la subiectul zilei, voi explica pe scurt cum putem realiza un machiaj arabesc acasa, nenaifiind necesara deplasarea la un salon.






Asadar dupa ce tenul este bine demachiat si hidratat cu crema vom incepe cu ochii ( eu in acest mod procedez, contrar celor vazute la stilisti , tocmai pentru a nu se imprastia fardul si kohlul, caci odata picat , acest kohl iese foarte greu... decat aplicand o crema si inlaturandu-l ).

In general pentru stilul arabesc avem nevoie de urmatoarele :

1.Corector: aplicam un corector (sau aniticearcan ce aveti prin trusa de machiaj ) in jurul ochilor.

2.Scotch (sau banda adeziva) pe care o lipim inspre exteriorul ochiului pentru a da efectul de "cat eyes", de a alungii ochii si pentru a mentine claritatea liniei umbrelor.

 3.Cu niste pensule bune ( eu le folosesc pe cele de la MAC ) 
   PT CULORI CALDE : se aplica cularea deschisa pe pleoapa (incepand cu interiorul pleoapei ) si se combina spre exterior cu o culoare mai inchisa estopand usor culoarea inchisa spre arcada pentru a crea umbre.
PT CULORI INCHISE: se aplica culoarea aleasa pe pleoapa, apoi cu un negru intens sau albastru intens din exterior spre interior se va estompa culoarea cu pensula pentru a creea umbra. 
La ambele cazuri se pot folosi cate 2 culori pentru a crea efectul umbrelor ( cea inchisa primara iar una mai deschisa secundara ).

4..Pe arcada,aproape de sprancene, se va adauga un ton cald de auriu sau argintiu ( depinde de culorile alese).

5.Cu un glitter sau shimmering de culoare deschisa ( de preferat auriu sau argintiu ) dati stralucire pleoapei.

6.Se traseaza conturul ochiului cu un tus ( sau gel lichid cremos pentru cine foloseste-) si pentru evidentiere se va termina cu o "codita"

7.Se aplica kohl in interiorul ochiului plasand aplicatorul intre pleoapa superioara si cea inferioara, inchizand ochii extrageti usor aplicatorul in asa fel incat acesta sa atinga ambele pleoape pentru a se contura. Se va veni cu aplicatorul pentru a corecta golurile ( acolo unde nu a prins culoarea ), caci doar avem nevoie de un negru intens.
Pentru cine foloseste creion dermatograf, va fi ceva mai simplu, se va colora cu acesta linia din interiorul pleoapei sus cat si jos.

8.Cu o pensula subtire, pe langa linia tusului, se va trasa o linie cu un fard de pleoape de culoare inchisa ( negru sau albastru ).

9. La final se vor rimela genele sau se vor atasa genele false (unde este cazul )




Am atasat cateva filmulete cu diferite stiluri de machiaj arabesc pentru ochi 
Ramane doar sa va alegeti stilul preferat :)










luni, 22 noiembrie 2010

Lupta cu apatridia


Guvernul Emiratelor incalca in mod abuziv drepturile omului.
 Pe langa problema cetateniei femeilor casatorite cu un emiratez sau a acelora care traiesc in emirate de peste 26 ani si inca nu li s-a acordat dreptul la obtinerea cetateniei, o alta lege care incalca drepturile internationale ale omului exista in Emirate de peste cateva zeci de ani este aceea care se refera la persoanele apatride ( persoane fara cetetenie ). 
Aceste persoane considerate fara cetenie in Emirate, sunt acele persoane care mama este de nationalitate emirateza iar tatal avand o nationalitate diferita de cea a mamei. In Emirate ( si nu mumai in Emirate, ci si in alte state din Golf ), femeilor localnice le este interzisa casatoria cu un cetatean ce nu apartine aceleasi nationalitati, pedeapsa fiind inchisoarea si chiar in unele cazuri alungarea din tara de origine si retragerea cetateniei. Da..stiu suna ciudat, dar asta se intampla de ani buni. Am o prietena care trece prin asemenea clipe de groaza care se gandeste serios sa se mute din Emirate si sa emigreze spre Statele Unite pentru a avea o viata linistita alaturi de persoana iubita.
Revenind la subiect, guvernului nu ii scapa nici o sansa in a-si hartui proprii cetateni. Copilul rezultat dintr-o casatorie in care tatal este de o alta nationalitate fata de mama sa care este localnica, automat i se resping toate drepturile si nu i se acorda cetatenia, lasandu-l "orfan" de tara. 
Este strigator la cer si totusi nimeni nu are puterea de a schimba ceva ... Ma gandesc cu tristete cat de greu ii poate fi unei persoane nascute in Emirate, cu un parinte emiratez caruia i s-a incalcat dreptul la cetatenie care trebuie sa obtina viza numai pentru a trai in propria tara ! Sa nu mai aduc in discutie si penibila situatie in care  va fi pur si simplu "rupt" de societate neputand desfasurandu-si activitatile cotidiene ( servicii medicale, educatie, banci ..etc) caci guvernul limiteaza accesul acestor persoane.

Daca sunteti in aceasta situatie, sau cunoasteti persoane care se confrunta cu aceast eveniment trist,  va invit sa semnati petitia online. ( o gasiti aici )

vineri, 19 noiembrie 2010

Relatia sot sotie cu cetatean emiratez



Va intrebati cum decurge relatia sot sotie in Emirate ? Daca este femeia respectata in aceasta societate si daca sotul emiratez ? 
De cateva ori am auzit niste povesti ( din pacate reale ) foarte triste de la diferite persoane casatorite cu soti emiratezi. Aceste "infricosatoare" povesti includeau faptul ca ele nu sunt fericite, ca sotii acestora se poarta urat cu ele, nepoliticos, ca sunt maltratate, abuzate ( verbal si fizic ), lipsite de consideratie din partea familiei sotului si ca traiesc o viata mizerabila....etc
Dar eu nu sunt absolut deacord cu aceasta ipoteza, ca marea majoritate a femeileor casatorite cu soti emiratezi care traiesc in Emirate sunt tratate in acest mod.
Mai degraba cred contrariul ... Ii multumesc lui Allah, pot spune din propria-mi experienta si de la femeile pe care le cunsoc casatorite cu cetateni emiratezi ( incluzandu-le si pe cele din familia noastra ) ca este opusul - povesti pozitive, povesti frumoase de viata...
Multe persoane nu au sansa de a cunoaste cetatenii emiartezi mai profund in persoana, iar acesta poate fi unul dintre motivele "discriminarii". Pur si simplu ei vad acesti barbati si femei in costumele lor albe si negre tarditionale prin preajma, si pot parea atat de diferiti ca si cum nu te-ai putea "atinge" de ei.
Este posibil a trai in Emirate pentru ani buni , dar niciodata a lega o prietenie cu localnicii.
In aceasta tara unde exista numeroase comunitati si culturi diferite care pot fi paralele cu cultura din Emirate, multe persoane nu au sansa de a intercationa cu localnicii la un nivel personal. Si este destul de greu sa iti placa sau sa iubesti ceva despre care cunosti foarte putine.
Cand nu exista sansa de a invata cate ceva despre ei, incep sa isi formeze pareri personale gresite , sa creada in barfe si sa faca presupuneri.
Trebuie insa sa admit ca de cate ori ma gandesc la femeile emirateze imi vine in minte imaginea unei tinere cu "nasul pe sus" care defileaza in malluri pentru a racola tineri emiratezi :)  si pentru a-si expune noile achiztii in materie de moda ! Este adevart ca exista unele femei arogante, dar asta nu inseamna ca majoritatea sunt in acest mod ; de fapt daca stau bine si ma gandesc la femeile localnice pe care le-am intalnit erau atat de prietenoase si dragute.
Asadar cum este sa fi strain printre localnici ? Cum este sa ai un sot emiratez?
Este destul de bine , multumesc lui Allah ...sunt cu adevarat binecuvantata cu sotul, familia lui si prietenii acestora. Judecand din prisma acestui aspect, pot spune ca in general barbatii emiratezi sunt buni, extrem de ospitalieri, primitori, cordiali, atenti si respectuosi. Adora sa interactioneze cu persoanele starine, si sa faca tot posibilul de a lasa o impresie cat mai placuta.
Sunt "guri" care afirma ca sotiile de alta nationalitatea a sotilor emiratezi sunt tratate foarte prost.Se poate intampla in unele cazuri, dar sa nu generalizam !  Atunci cand oamenii sunt politicosi si placuti, nu ar permite niciodata vreo grosonalie fata de ei insisi, mai mult de atata fata de persoana care a devenit parte din familia sa... aici vorbim si de educatie .
Daca membrii familiei sotului sunt niste persoane sincere si politicoase, ei nu vor incerca niciodata sa faca vreun rau  persoanei care este considerata ca si un "orfan" in aceasta tara ( fiind departe de propria familie ) !
Depinde foarte mult si statutul sotului in societate. Daca este un om respectat, atunci exista o mare sansa ca familia sa sa-i respecte alegerea facuta si sa accepte sotia sa straina si copii acestora.
Iar daca este un sot nu intocmai la "locul lui" care are vicii precum bautura, femei, jocuri de noroc, financiar depinzand de parintii sai, iar relele maniere fiind o norma in famila sa, atunci va exista sansa ca sotia straina sa nu fie acceptata si binevenita in casa acestora.
Acest lucru se poate intampla oriunde in lume, nu numai in Emirate, sunt chiar si in Romania parinti care nu sunt deacord cu casatoria fiului , de ex. exista femei in Romania care nu sunt acceptate de parintii sotului din diferite motive.
Desigur ca si in Emirate exista oameni rai, crime, droguri, prostituie ( aceste lucruri sunt bine ascunse de ochii lumii ) abuz si probleme in unele familii ( la o scara mult mai mica decat in unele tari occidentale ),cu toate acestea nu este majoritar, cel putin nu asa vad ochii mei .
 Din ceea ce vad, multe dintre sotiile de alta nationalitate sunt acceptate in societate si tratate cu bunatate de catre  familie. Acestea sunt de multe ori femei frumoase, inteligente si cu valori morale ridicate.
Sunt sigura ca exista multe femei fericite care traiesc in Emirate si sunt multumite de sotii lor emiratezi.
Motivul povestilor urate cunoscute mai mult fata de povestile frumoase, se datoreaza faptului ca femeile fericite evita a se lauda ...pur si simplu nu le face placere sa se laude, ele sunt tacute si secretoase, in acest fel evitand invidia ( evil eye dupa cum stim si in Islam )



Blog Widget by LinkWithin