Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

duminică, 29 august 2010

Ramadan - masa de Iftar




V-ati intrebat vreodata cum tin musulmanii postul lunii Ramadhan ? Va voi spune in caz ca nu stiati.
In primul rand trebuie sa mentionez ca Ramadhan este a noua luna din calendarul Islamic. Este luna postului in care noi musulamanii ne abtinem de la mancare, bautura, fapte urate si vorbe indecente din zori si pana la apusul soarelui timp de o luna.
Musulmanii din intrega lume isi termina postul zilnic la Maghrib ( rugaciunea de la apus ) cu masa numita “Iftar”.
Cand auzim “adhanul” pentru salaatul magrib ( chemarea la rugaciunea de apus ) de obicei spunem o mica ruga inainte ( du3a) , apoi ne rupem postul prin manca cateva curmale ( de preferat numar fara sot ) insotite de un pahar cu apa ( in emirate laban – bautura pe baza de iaurt ).
Dupa acest moment ne ducem sa efectuam rugaciunea obligatorie de “maghrib” apoi revenim la masa de “ Iftar” care contine o serie de feluri de mancare delicioase ( fiecare tara are felurile sale de mancare traditionale care sunt servite in aceasta luna ).
Cel mai frumos lucru in luna Ramadhanului este faptul ca intreaga familie ( copii,bunici,parinti,matusi,unchi…etc) se reuneste si se bucura impreuna acesta luna sfanta.
Ce altceva este mai frumos decat sa ai masa de “Iftar” alaturi de toata familia ta?
Ramadanul este acel moment in care ii uneste pe membrii familiei mai mult ca niciodata in tot anul.
In fiecare zi , masa de “ Iftar ” variza , de exemplu in Emirate cel mai renumit dish este “Al harees” care nu lipseste si din meniul de Ramadhan .


“At thareed” este un alt fel principal traditional care se serveste de Ramadhan impreuna cu painea “ Regag”.



Bineinteles ca dulciurile sunt esentiale, deci nu va exista vreo masa de Iftar ” fara dulciuri. 
Una dintre aceste dulciuri care imi place foarte mult este “ L’gaymat” din pacate am postat doar varianta din Iraq ) un fel de gosoi insiropate , curand voi posta si pe celalat blog al meu cu retete arabesti si varinata din Emirate.
Este foarte delicios si mai ales sa fie servit alatrui de cafeaua arabeasca.


Dupa ce s-a luat masa , se serveste "gahwa" ( aici reteta) cafeaua arabeasca sau ceaiul, ne asezam comozi si ne relaxam la o ceasca de cafea , discutand tot felul de lucruri.



De regula una sau doua ibrice “dallah” de cafea arabeasca sunt pregatite inainte si dupa “Iftar”.



Fructele si dulciurile sunt apoi lasate pe masa tocmai pentru a rasfata musafirii , dar sa nu uitam ca scopul nostrum nu este de a ne ingrasa de acest Ramadhan J.. ponderat


Postul este destinat pentru a invata musulmanii despre rabdare , umilinta si spiritualitate.
Seara de obicei dupa rugaciunea “Isha” ( de seara ) familiile ies la restaurantele care ofera programe speciale de Ramadhan, meniu special cu formatii , concursuri si multe altele.
Shisha” ( narghilea ) si cafeaua sunt tocmai bune pentru a te tine trez pana dimineata la "sahour" ( masa de inaintea postului ) in luna Ramadhan.


Cam acestea sunt in mare lucrurile pe care musulmanii le fac, in Romania musulmanii probabil isi petrec diferit Ramadhanul avand in vedere ca nu este o tara Islamica , spiritul Ramadhanului nu este simtit asa cum este intr-o tara Islamica.


Aici puteti urmari ce ne ofera unele restaurante faimoase pentru masa de iftar a lunii Ramadan.

Comenzi produse orientale




Ati fost vreodata in situatia in care sa va doriti un obiect oriental anume si nu-l gasiti in Romania ?  





Pentru persoanele care  doresc produse orientale pe care nu le gasesc in Romania, va rog  contactati-ma  astept comenzile voastre .



Comanda produse
Numele si prenumele*

Emailul dvstra*

Numarul dvstra de contact

Alege modalitatea de plata*
 Ramburs posta romana 
 Avans bancar 
 Plata online 
* Luati la cunostina ca taxele postale vor fi
suportate de catre cumparator.
Mesajul*

Image Verification
captcha
Please enter the text from the image:
[Refresh Image][What's This?]
Blog Widget by LinkWithin